Af Charlotte Hartvig

I sidste uge havde jeg en mand i terapi. Han havde mistet sin søn i en tragisk ulykke for et par år siden. Det er klart at det har påvirket hans liv. Han kom til mig fordi der er problemer i hans nye parforhold. Nogle dage er han stadig helt nede under gulvbrædderne og nogle dage er hans lunte kort.

Hans kæreste er forstående overfor hans tab og traume og har forsøgt at tale med ham om det. Og at være der for ham. Men nogle gange magter han bare ikke at være nær med nogle.

I takt med hans afvisninger har hun trukket sig, fjernet sig fra ham. Skridt for skridt. Indtil nu, hvor der er så stor afstand mellem dem, at det slet ikke føles som om der er nærhed.

Når du lever med traumer, har det betydning for hele din familie. Især hvis du trækker dig og tror at du klarer det selv.  Derfor er det vigtigt, at tale om det. Få den rette hjælp og behandling. Traumer forsvinder ikke af nærhed og kontakt. Men det hjælper. Nogle gange er det nok at være stille sammen. Der er ingen der siger at du skal tale dig selv ihjel om det. Men være sammen og vær nære. På den måde kan I være sammen om det, sammen om at komme igennem. Fremfor at tillade at tabet, sorgen eller traumet kommer til at stå imellem jer.

Charlotte Hartvig

img_3451-1024x682

Charlotte Hartvig er psykoterapeut og har arbejdet i 20 år med børn, par og familier med brug for hjælp inden for alt fra traumatiske tab til mindre uoverensstemmelser. Du kan læse mere om Charlotte på hendes hjemmeside: http://tphuset.dk/

foto: Charlotte Hartvig

Af Charlotte Hartvig

14858740_10154191569009671_1152439822_o

 

 

1477352107_linkedin-logo-vector

 

 

[Engberg Foto]

Charlotte Hartvig er psykoterapeut og har arbejdet i 20 år med børn, par og familier med brug for hjælp inden for alt fra traumatiske tab til mindre uoverensstemmelser. Du kan læse mere om Charlotte på hendes hjemmeside: http://tphuset.dk/