af psykolog og Phd Mette Kold. 

Mette har mange års erfaring med mindfulness og meditationsprocesser i forbindelse med traume og smertebehandling.  Mette har en omfattende forfattervirksomhed bag sig

Vi mødte Mette til en snak om “mindfulness, meditation og traumer“.

Hun fortæller:

Vi kan aldrig helt vide, hvad der sætter sig som et traume her i livet.

Nogle gange er det som om krop og sind komposterer oplevelserne på en sådan måde, at de bliver til umiddelbar vækst og øget robusthed. Andre gange sniger der sig en knudret, ophobet følelse ind i kroppen eller sindet begynder at ruminere omkring det oplevede, så det bliver til en tvangsmæssig gentagelse i hovedet, om / hvorfor / hvordan det dog…

Brug af mindfulness og meditative praksisser er én blandt flere mulige måder at arbejde med traumeforløsning. Det er en sensitiv metode, fordi den typiske oplevelse er, at det er som om kroppen ét skridt ad gangen slipper. Og til sidst kommer der flow, dér hvor der var stagnation og knudret.

I sindet er oplevelsen, at man i stadig højere grad bliver i stand til at etablere en varmhjertet vidnetilstand  –

En varmhjertet vidnetilstand som gør én fri. Fri til at vælge en anden tanke og en anden kropslig respons på traume-reaktiveringen, med al den automatik, den nu engang har i sig.

Men det kræver at man gentager og udvikler sin praksis, hvis der skal ske en reel traumeforløsning.  Så der skal træning til.  Venlig, tålmodig og vedholdende træning.

mettekold

Psykolog Mette Kold

læs mere på

mettekold.dk

mettekold.time2be@gmail.com